Advertisement
HABERLER ABONE OL

Türkiye Bankalar Birliği 65. Olağan Genel Kurulu, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin katılımıyla gerçekleştirildi.

Bakan Nebati kurulda yaptığı konuşmada ekonomideki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Nebati'nin konuşmasında öne çıkan noktalar şunlar oldu:

Kredi büyümelerini takip ediyor, Türkiye ekonomi modelimizle selektif kredi yaklaşımını politikamızın odağına yerleştiriyoruz.

Küresel ekonomi zor bir dönemden geçiyor. Türkiye ise güçlü büyümesine devam ediyor. Öncü göstergeler büyümenin 2022 ilk çeyrekte yüzde 7 olacağına işaret ediyor.

Enflasyondaki artışın arz yönlü maliyet artışlarından kaynaklandığını ve geçici olduğunu düşünüyoruz.

Arz güvenliği konusunda yeni politikalara çalışıyoruz. Firmalar da fiyat politikalarında cesur adımlar atmalı. Enflasyonla mücadeleyi tek boyutlu olarak sadece devletin çözeceği bir sorun olarak görmüyoruz.

Akben'den reel sektöre daha fazla destek çağrısı

Bakan Nebati'den önce Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alpaslan Çakar ve Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben bir konuşma gerçekleştirdi.

Akben konuşmasında bankaların reel sektöre daha çok destek vermesi gerektiğini belirtti.

Akben, "Toplamda bankacılık sektörü kredilerinin yüzde 82’si üretim yapan reel kesime kullandırılmaktadır. Söz konusu oranlar, bankacılık sektörümüzün reel ekonomiyi destekleme fonksiyonunu başarı ile sürdürdüğünü göstermektedir. Ancak içinde bulunduğumuz bu zorlu süreç bankalarımızın daha da fazla katkı sunmasını gerektirmektedir." diye konuştu.