Advertisement
HABERLER ABONE OL

Bank of America tarafından yapılan açıklamaya göre, şirket düşük karbonlu sürdürülebilir ekonomiye geçişi hızlandırmak amacıyla 2030 yılına kadar çevresel iş girişimlerinde 1 trilyon doları hedeflediklerini duyurdu. Bu hedefin dünya genelindeki ticari faaliyetleri kapsayan çevresel dönüşüm ve sosyal kapsayıcılıkta kalkınma amaçlarıyla, 1,5 trilyon dolarlık daha geniş kapsamlı bir sürdürülebilir finansman hedefine dayanak sağlayacağı belirtildi.

Özel sektörün, ihtiyaç duyulan ölçekteki sermayeyi sağlama konusunda doğru konumda olduğunu ve düşük karbonlu sürdürülebilir bir ekonomiye geçişin sağlanabileceğini ifade eden Bank of America Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Anne Finucane, "Sürdürülebilir ekonomiye geçiş için belirlenen hedefleri müşterilerimizle kredi, sermaye artışı, danışmanlık ve yatırım hizmetleri ile finansal çözümler geliştirme ve inovasyonları destekleme konusunda iş birliği yaparak gerçekleştireceğiz." dedi.

Bank of America'nın daha geniş kapsamlı 1,5 trilyon dolarlık sürdürülebilir finansman hedefinin Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (BM SKA) ile uyumlu olduğu ve dönüştürücü bir değişimi teşvik edeceği kaydedildi. Açıklamada, sürdürülebilir finansman hedefi dengesinin sosyal kapsayıcılıkta kalkınma, sermayenin yerel kalkınmayı ilerletecek biçimde ölçeklendirilmesi, uygun maliyetli konut, sağlık, eğitim olanakları ile ırk ve cinsiyet eşitliği üzerinde odaklandığı belirtildi.