Advertisement
FİNANSAL TEKNOLOJİ ABONE OL

Bankacılık sektöründe devrim yaratması beklenen uzaktan müşteri edinimi sürecinin 1 Mart tarihinde hayata geçmesi beklenirken, bu konuda bankaların hazırlıkları da tam gaz devam ediyor. Akbank, Genel Müdür Hakan Binbaşgil, Strateji, Dijital Bankacılık ve Ödeme Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Burcu Civelek Yüce ve Teknoloji ve Operasyon Genel Müdür Yardımcısı İlker Altıntaş'ın katılımıyla gerçekleşen basın toplantısında uzaktan müşteri edinimi kapsamında 2021 planlarını paylaştı. Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, dijital dönüşümün pandemi hızlandığını belirterek, özellikle dijital hizmetlerin çok daha öne çıktığının somut bir şekilde gözlemlediğini altını çizdi.

Yeni yasal düzenlemenin resmi gazetede yayınlaması ile birlikte yakın zamanda hayatımıza girecek olan uzaktan müşteri olma sürecinin de bu eğilimi destekleyeceğini ve sektörde yeni bir dönemi başlatacağını kaydeden Binbaşgil, "Tüm müşteri etkileşim noktalarında deneyim odaklı, sade ve yalın hizmetler sunan bir banka olarak, uzaktan müşteri edinimi konusunda da mükemmel hizmet vermek için hazırız" dedi. Binbaşgil, yeni regülasyon değişikliği ile şubelere gelmeden mobilden, anında istenilen her yer ve her zamanda, kağıtsız ve ıslak imzasız bir şekilde artık Akbank müşterisi olmanın mümkün olduğunu açıkladı.

18 yaş üstü nüfusun yüzde 40'ının banka hesabı yok

Türkiye'de 65 milyon akıllı telefon olduğuna dikkat çeken Binbaşgil, "Akbank, kapasitesi ve alt yapısı ile milyonlara hoşgeldin demeye hazır!" dedi. Türkiye'de 18 yaşın üzerinde 60 milyon vatandaşın yaşadığını açıklayan Binbaşgil, bu sayının yüzde 60'ının banka müşterisi olduğunu ancak yüzde 40'ının hala banka müşterisi olmadığını söyledi.

Mobil trafikte aylık giriş sayısı yüzde 30

Akbank Strateji, Dijital Bankacılık ve Ödeme Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Burcu Civelek Yüce ise pandemiyle birlikte şiddetlenen dijitalleşmenin, Akbank Mobil'in dijital etkileşimine nasıl etki ettiğini aktardı. Burcu Civelek Yüce'nin açıkladığı rakamlara göre mobil trafikte aylık giriş sayısı yüzde 30, mobil finansal işlemler yüzde 22 arttı. Ödeme sayısı 16 puan artarken, yatırım işlemleri 2 kattan fazla büyüme gösterdi. Toplam yatırım işlemi ise 10 puan arttı. Akbank'ın mobil uygulamasında 300'den fazla fonksiyon bulunduğunu söyleyen Yüce, aynı zamanda kişiselleştirilmiş içerikler sunulduğunu da hatırlattı. Akbank Mobil'de 40 farklı iç görü senaryosu ile ayda 23 milyondan fazla içerik yer aldığının altın çizen Yüce, "Bu içerikler haftalık nakit akışlarına dair ön görü ve öneriler gibi formatlara sahip. Kullanıcılar karşılarına çıkan içerikleri de beğenileri ile oylayarak daha detaylı bir şekilde kişiselleştirebiliyor" dedi.

Uzaktan müşteri ediniminde OCR ve NFC gibi teknolojiler kullanılıyor

Akbank Teknoloji ve Operasyon Genel Müdür Yardımcısı İlker Altıntaş ise uzaktan müşteri edinimi esnasında kullanılan teknolojileri anlattı. Uzaktan müşteri ediniminde yüz tanıma teknolojilerinden faydalandıklarını belirten İlker Altıntaş, daha önce yayınladıkları Selfie ile Giriş özelliği ile benzer teknolojileri hali hazırda kullanmakta olduklarını vurguladı. Bununla birlikte güçlü siber güvenlik yatırımları yaptıklarını açıklayan Altıntaş, " Anahtar güvenlik ve doğrulama teknolojilerini bir süredir kullanmaktaydık" dedi.