Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Borsa hızlı başladığı haftada güne kâr satışlarıyla başladı. Bankacılık Endeksi dün yaşadığı yüzde 9,83’lük yükselişin ardından bugün ilk işlemlerden sonra yüzde 5’i aşan kayıplar gözlenirken BIST 100 Endeksi de yüzde 0,20’lik düşüşle eksiye geçti.

Bankacılık Endeksi’nde yaşanan sert düşüşte TSKB, Şekerbank, Vakıfbank ve Halkbank’taki satışlar etkili oldu. Kayıp yaşayan bankalardan TSKB yüzde 9, Halkbank yüzde 9,4, Vakıfbank yüzde 8,8, Şekerbank ise yüzde 7,6 düşük seyrediyor.

Diğer bankalardan İş Bankası yüzde 5,2, Garanti Bankası yüzde 5, Yapı Kredi yüzde 4,8, Akbank ise yüzde 3,5’lik kayıpla işlem görmeye devam ediyor.

Öte yandan Borsa İstanbul tarafından Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamada Halkbank, Trend GMYO ve Söktaş paylarının 19 Ocak seans sonuna kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyeceği belirtildi.

Yapılan açıklamada, “Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında HALKB.E, SKTAS.E ve TDGYO. E payları 20.12.2022 tarihli işlemlerde (seans başından) 19.01.2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecektir” ifadeleri kullanıldı.