Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

Geçtiğimiz günlerde borçlarıyla sıkça gündemde olan hedge fonu Three Arrows Capital'ın tartışmalı kurucuları Su Zhu ve Kyle Davies'in borç aldıkları para ile yat aldığı ortaya çıktı.

Singapore Yüksek Mahkemesi'nde Britanya Virjin Adaları'nın yürüttüğü tasfiye yargılamasının tanınmasına ilişkin görülen davada sunulan evraklarda, , Three Arrows Capital kurucularının borç aldığı para ile yat aldığı açıklandı. İddilara göre Davies'in Singapur'da hiç bir milyarderde olmayan büyüklükte bir yat istediği iddia edildi.

Davayla ilgili iddialara göre ikili yönettikleri hedge fon batma sürecinde olmasına rağmen yat için 50 milyon dolarlık kapora ödedi.

Bu iddia daha önce Zhu’nun kendisine ait olmamasına rağmen bir yat sahibi olmakla övündüğü iddialarını doğrular nitelikte. Yatın önümüzdeki iki ay içinde İtalya’da teslim edilmesinin planladığı belirtildi.

Blok zincir ve kripto haberleri yapan U.Today sitesinin haberine göre 3AC’nin iflasıyla ilgili dedikodular Haziran ayı ortasında başlamıştı. Haziran başında eleştirilerin hedefinde olan fon Britanya Virjin Adaları merkezli bir mahkeme tarafından tasfiyesinin emredilmesi sonrası iflas başvurusunda bulunmuştu.

Mahkeme tutanaklarına göre fonun Mayıs ayında değeri neredeyse sıfır olan Terra blok zincirinde 600 milyon dolarlık riski bulunuyordu. Ancak Zhu ve Davies yatırımcılarını sahip oldukları risk konusunda karanlıkta bıraktılar.

İkili yatırımcılarına ve hissedarlarına bilgi vermeden 3AC’yi açıkça tasfiyeye sürüklediği belirtiliyor. Geçtiğimiz hafta ABD’de iflas davasına bakan hakim Martin Glenn hedge fonun ülkedeki varlıklarının dondurulmasına hükmetmişti.