Advertisement
HABERLER ABONE OL

Türkiye Akaryakıt Bayileri Petrol ve Gaz Şirketleri İşveren Sendikası (TABGİS) Genel Başkanı Murat Bilgin deprem bölgesindeki akaryakıt tedariki konusunda bilgiler verdi.

Bloomberg HT yayınına katılan Bilgin, trafik ve hava koşulları nedeniyle ulaşımda aksamaların olduğunu yakında Batman rafinerisinin de bölgeye mazot konusunda yardımcı olacağını söyledi.

Bilgin’in konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

Teknik olarak bazı istasyonlarda deprem hasarı olmuş durumda, bazılarında elektrik hatlarında kopukluk var. Çalışan istasyonlarımız da akaryakıtlarını bitinceye kadar veriyorlar. İkmal konusunda sıkıntı var. Bu bölge Ataş dolum tesisinden besleniyor. Maalesef yollarda birtakım bozukluklar var. İklim koşulları da onları zorluyor. Bir başka problem de trafik olması. İnsanlar bulundukları şehirden çıkmak istiyorlar veya bazıları da yakınlarını almaya gitmek istiyor. Bu da bir trafik karışıklığı oluşturuyor. Elimizden geldiğince ulaşmaya çalışıyoruz.

EPDK’nin aldığı kararlarla birlikte, Ataş dolum tesisinde bu bölgelere giden tankerlere öncelik veriliyor. EPDK tarafından çevrimiçi satışlarımızı hemen görmek isteyebilirler. Çevrimdışı da olursanız akaryakıt istasyonları satışını durdurması lazım burada internet kopukluklar oluyor. EPDK bu kararını bu bölge için askıya aldı. İstasyonlarımız çevrimdışı olsa bile hareketlerini vermeye devam ediyorlar.

Sektör ilgili birimlerle görüşüp akaryakıt ihtiyacını karşılamak için seferber olmuş durumda. İş makiealarına akaryakıtlarını sağlamak için birtakım girişimlerde bulunuluyor. Hastanelerin jeneratörlerinin de mazotları bitmek üzere bu alanda da destek oluyoruz.

Malatya ulaşım konusunda sıkıntılı illerimizden bir tanesi. Çünkü Malatya yolunda hasar büyük. Gaziantep’te bakanımız da açıkladı bugün açılacakmış. Hatay bölgesine trafik sıkışıklığı var.