Advertisement
HABERLER ABONE OL

Aktif Bank Genel Müdürü Ayşegül Adaca, kendilerini bir banka olmaktan öte bir fintech ekosistemi olarak tanımladıklarını söyledi. Bloomberg HT televizyonunda Finansal Teknoloji progrmaına konuk olan Adaca, "Her biri bir birinden lider, kendi kulvarında öncü 10'larca iştirakimiz var. Bunların Türkiye'nin ilk ödeme sistemleri , e-para lisanslarını ve para transferi lisanslarını alan kurumlar. İştiraklerimizin her birinin 5 yıllık strateji planlarını oluşturduk. Amacımız özellikle bazı iştirakleri ilk etapta bölgesel, sonrasında global bir fintech unicornuna dönüştürmek" dedi.

'Amacımız N Kolay'ı Türkiye'nin en kapsayıcı dijital bankası yapmak'

Amaçlarının N Kolay dijital bankayı Türkiye'nin en kapsayıcı, en sevilen, en fazla müşteri tabanına sahip dijital banka sistemine çevirmek olduğunu söyleyen Adaca, burada oyun planlarının sektörden bir tık daha farklı olduğunu belirtti. Kendilerini bir banka olmaktan öte bir fintech ekosistemi olarak tanımladıklarını kaydeden Adaca, "Bankamız var. Öte yandan her biri bir birinden lider, kendi kulvarında öncü 10'larca iştirakimiz var. Bu ekosistemi değişik şemsiyeler gibi hayal ediyoruz ve bunların en tepesinde de N Kolay dijital bankacılık markasını hayal ediyoruz. Bu aslında şu aralar popüler olan Super App (Süper uygulama) gibi conspetlerin bire bir yansıması. Her biri kendi içinde kar eden, toplamda 10 milyon müşteriye ulaşma imkanı veren bu ekosistemi oyuncularıyla beraber biz bir Super App olarak isimlendiriyoruz. Bizim dijital oyundaki planımız da bu. Tüm bu fintech ekosisteminin önemli oyuncularıyla bir bankadan ötesini, etkinlikten maç biletine fatura ödemeden anında global para transferine bölgesel bir oyuncu olarak işimizi büyütmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

'Girişim fonu kurduk ve 50'ye yakın girişim ile görüştük'

Girişimcilik ekosistemine yaklaşımlarını da değinen Adaca, "Bu konu bizim DNA'mızda var" dedi. Aktif Bank'ın 10 yıldan daha fazla zamandır girişimlere yol açan ve yatırım yapan bir kurum olduğunu belirten Adaca, 5 milyon dolar büyüklüğünde bir girişim fonu kurduklarını ve son 6 ayda 50'ye yakın girişimci ile görüştüklerini ifade etti. Adaca, aynı zamanda Aktif Ventures Up ismiyle de bir hızlandırma programı çalıştıklarını sözlerine ekledi.

'Yılı yüzde 25 büyüme ile kapatmayı hedefliyoruz'

Aktif Bank'ın ilk 6 aylık verilerini de değerlendiren Adaca, banka olarak 2021 yılının ilk altı ayını hedeflerinin üzerinde geçirdiklerini belirterek, son üç yıldır özkaynak karlılıklarının üst üste yüzde 20'nin üzerinde büyüdüğünü söyledi. Bankanın aktif büyüklüğünü yüze 12'nin üzerinde artırdığını ifade eden Adaca, karlılığın ise yüzde 21.4 olduğunu ifade etti. Sürdürülebilir büyümeyi sürdüreceklerini kaydeden Adaca, yılı yüzde 25 büyüme ile kapatmayı hedeflediklerinin altını çizdi.