Advertisement
HABERLER ABONE OL

BBVA CEO’su Onur Genç, Salı günü İspanyol bankanın bilanço açıklamasının ardından analistlere yaptığı açıklamada, Türkiye’nin yeni ekonomi ekibinin mali disipline odaklanarak “yapılması gerekeni yaparak doğru yolda” olduğunu söyledi.

Türkiye'nin 2-3 yıl içinde normale dönmesini beklediğini ifade eden Genç "Ortodoks politikalara dönüş işe yarıyor. Türkiye’nin mevcut yolda devam etmesi durumunda banka ülkede çok büyük bir değere sahip olacak" dedi.

BBVA Başkanı Carlos Torres de Türkiye ekonomisinde hiper enflasyon ve devalüasyon sorunlarına rağmen son dönemde olumlu politikalar ve sonuçlar görmeye başladıklarını vurguladı.

Türkiye'nin BBVA için önemli bir pazar olduğunu, Türkiye'nin jeostratejik konumuna, genç nüfusuna, gelişime güvendiklerini aktaran Torres, "Türkiye ekonomisindeki normalleşmenin 1-2 yıl içinde olmasını tahmin ediyoruz. Türkiye'de normal bir ekonomi olsaydı bizim Garanti BBVA olarak 2023'teki 528 milyon euroluk karımız 2 milyar euro olurdu. Biz bu potansiyeli görüyoruz." dedi.

BBVA, Garanti’de çoğunluk hissesine sahip konumda bulunuyor.