Advertisement
HABERLER ABONE OL

Çin'de 2020 Bekarlar Günü büyük bir satış hacmiyle yeni rekorlara yelken açtı. Bu sene 1 Kasım'da başlayan festivalde 56,4 milyar dolarlık satış yapıldı. Böylelikle Hırvatistan'ın yıllık milli geliri kadar bir tutarda satış gerçekleşmiş oldu.

Çin'de Alibaba, JD.com ve diğer şirketler tarafından yapılan festivalde milyonlarca üründe büyük indirimler sağlanıyor. Bekarlar günü etkinliğinde ABD'deki 'Black Friday' ve Cyber Monday satışlarının tamamından daha fazla satış gerçekleştiriliyor.

Normal şartlar altında bir günlüğüne gerçekleşen etkinliğin bu sene 1 Kasım'da başlatılıp 12 Kasım gece yarısı sona ermesine karar verildi.

Çarşamba günü Pekin saati ile 12:30'da Alibaba satışların etkinliğin başladığı 1 Kasım'dan bu yana 372,3 milyar yuan (56,42 milyar dolar) seviyesine ulaştığını bildirdi. Geçtiğimiz sene 24 saatlik periyotta satışlar 38 milyar dolar seviyesine ulaşmıştı.

WPIC CEO'su Jakop Cooke, "Yüksek olasılıkla geçtiğimiz senenin 11.11. satışlarını ikiye belki daha da fazlasına katlayacağız ve bu durum yalnızca bazı şehirlerde değil ülkenin genelinde gerçekten tüketim alışkanlıklarını değiştiğini gösterecek" dedi.