Advertisement
HABERLER ABONE OL

Berlin Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şahin Albayrak Bloomberg HT’ye otonom araçlar hakkında değerlendirmede bulundu.

Albayrak, otonom araçlar için Almanya’da yeni yazılım çalışması yürüttüklerini söylerken, TOGG’un doğru yolda olduğunu ve fikir alışverişi içinde olduklarını söyledi.

Albayrak’ın konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

Otomotiv sektörü en büyük devrimini yaşamak zorundadır. Artık yakıt motorlarının zamanı geçti. Bundan sonra çevre dostu ve akıllı araçlar ön plana çıkacak. Bundan sonraki araçlar tekerlekli tabletler gibi olacak.

Otonom araçları ilk tetikleyen Elon Musk’ın Tesla’daki çözümleri idi. Araçların pil üzerinde olması ve bunların otomatik idare eden bir sistemin olması ilk adımı oldu. Dünyada en iyi durumda olan Tesla’dır. Çünkü çok iyi dijital bir platform oluşturdu arabanın parçalarını çok iyi oluşturdu ve bunun üzerine çok iyi bir yazılım gerçekleştirdi. 1 gecede 800 aracın yazılımını güncelleyebilen bir şirket.

Dijital dönüşüm pandemide hızlandı. İnsanlar daha fazla bilgisayar kullanmaya başladı. Dijitalleşme ile yapay zeka üzerine daha akıllı çözümler üreteceğiz.

TOGG’daki arkadaşlarla görüşüyoruz. Tebrik etmek istiyorum çok kaliteli arkadaşlar alınmış. Değişik konularda uzman arkadaşlar. Fikir alışverişinde bulunuyoruz. Almanya’da otonom araçlar için yeni bir yazılım oluşturuyoruz. TOGG’daki arkadaşlar doğru yoldalar. Sabırlı olmak gerekiyor. Şuanda ortak bir proje konuşmadık, ilerisi için konuşabiliriz.