Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Eski Fed Başkanı Ben Bernanke, koronavirüs pandemisinin yayılmasını önlemeye yönelik çabaların etkisi ile bu çeyrekte görülecek güçlü düşüşün ardından ABD ekonomisinde hızlı ve keskin bir sıçrama beklemediğini söyledi.

Bernanke Salı günü Brookings Institution'ın evsahipliğini üstlendiği bir etkinlikte yaptığı sanal konuşmada, "Hızlı bir sıçrama olacağını düşünmüyorum," dedi ve "Faaliyete tekrar muhtemelen oldukça kademeli bir şekilde başlamak durumunda kalacağız ve ardından takip eden dönemlerde tekrar faaliyette yavaşlama olabilir" değerlendirmesinde bulundu.

Bernanke, ekonominin ikinci çeyrekte yıllıklandırılmış rakamla yüzde 30 daralabileceğini söyledi, ancak durumu 12 yıl önceki Büyük Depresyon ile karşılaştırmaktan kaçınarak, "Her şey bir ya da iki yılda iyi giderse, oldukça iyi bir pozisyonda olabiliriz" şeklinde konuştu.

Brookings Institution'ın onur üyesi olan Bernanke, ABD'de krize yönelik maliye politikası tepkisinin ve para politikası yapıcılarının adımlarının "oldukça iyi" olduğunu, ancak ihtiyaç duyulan yere yardımın ulaştırılmasında lojistik sorunların olduğunu belirtti. Bernanke, öte yandan, muhtemelen ilave mali desteğin gerekeceğini sözlerine ekledi.