Beşiktaş-Trabzonspor berbabere kaldı
-
Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş ile deplasmanda 1-1 berabere kalan Trabzonspor, puanını 13'e yükseltirken Dolmabahçe'den beraberlikle dönen bordo-mavili ekip, yenilmezlik serisini de 5 maça çıkardı
Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş ile deplasmanda 1-1 berabere kalan Trabzonspor, 8. haftada puanını 13'e yükseltti.
Dolmabahçe'den beraberlikle dönen bordo-mavili ekip, yenilmezlik serisini de 5 maça çıkardı.
Trabzonspor, ligin yukarısındaki takımların puan kaybettiği haftada kazanarak, zirvede lider Galatasaray ile puanları eşitleme fırsatını ise yitirdi.
Dört golle, Süper Lig'de sezonun en az gol yiyen ekibi unvanını sürdüren bordo-mavili takım, buna karşın deplasman maçlarında ikinci golünü atabildi. Genelde de 7 golü bulanan Trabzonspor, ligin en az gol atan takımları arasında yer alıyor.
-Deplasmanda yine kazanamadı
İstanbul'dan 1 puanla dönen Trabzonspor, bu sezon ligde rakip sahada yine maç kazanamadı.
Ligin ilk haftasında Kardemir Karabükspor ile 1-1 berabere kalan, 3. haftasında Gaziantepspor'a 1-0 mağlup olan bordo-maviller, 5. haftada ise Fenerbahçe deplasmanından golsüz beraberlikle dönmüştü.
Ligde 4 deplasman maçında 3 beraberlik, 1 yenilgi alan bordo-mavililer, henüz 3 puanla tanışamadı.
-1967. gol Sapara'dan
Trabzonspor'u Beşiktaş karşısında 1-0 öne geçiren golü atan Marek Sapara, aynı zamanda kulüp tarihine geçti.
İlk yarının son dakikasında siyah-beyazlı fileleri havalandıran Slovak futbolcu, 1967 yılında kurulan bordo-mavili kulübün Süper Lig tarihindeki 1967. golünü attı.
Sapara, bu sezon takımı adına ilk golünü kaydetti.
-Dolmabahçe deplasman değil
İstanbul'dan 1-1'lik sonuçla dönen Trabzonspor, Beşiktaş ile Süper Lig'de deplasmanda yaptığı son 9 maçta, sadece 1 kez yenildi.
Bordo-mavililer, rakibiyle ligde yaptığı son 6 deplasman maçında yenilgi yüzü görmezken, bu maçlarda 2 galibiyet, 4 beraberlik elde etti. En son 2007-2008 sezonunda BJK İnönü Stadı'ndan 3-0'lık yenilgiyle ayrılan Karadeniz ekibi, daha sonra rakibine 3 puan kaptırmadı.
''Karadeniz Fırtınası'', Beşiktaş ile deplasmanda yaptığı son 9 lig maçında ise sadece 1 kez yenildi. Bu süre içinde, 4 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı.
-Onur Kıvrak, kalesinde devleşti
Trabzonspor'un kalecisi Onur Kıvrak, özellikle maçın ikinci yarısında yaptığı kritik kurtarışlarla, kalesinde adeta devleşti.
Skor 1-1 devam ederken 68. dakikada Olcay Şahan, 1 dakika sonra da Almeida'nın mutlak gollük pozisyonlarında topa sahip olan Onur Kıvrak, son dakikada da yine Olcay Şahan'ın bomboş durumda vuruşunda gole izin vermedi ve oldukça başarılı bir performans sergiledi. Başarılı kaleci, takımının İstanbul'dan puanla dönmesine en büyük katkıyı yapan isim oldu.
Trabzonsporlu yöneticiler, Onur Kıvrak'ın (A) Milli Takım'ın, 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde Romanya ve Macaristan ile yaptığı gruptaki maçların aday kadrosuna çağrılmamasına büyük tepki göstermişti.
-Barış Özbek'ten ''dalya''
Trabzonsporlu futbolcu Barış Özbek, Türkiye'deki Süper Lig kariyerinde 100. maçında Beşiktaş'a karşı forma giydi.
Galatasaray'ın ardından 2 sezondur Trabzonspor'da mücadele eden 26 yaşındaki Barış Özbek, Beşiktaş maçında 61. dakikada oyuna girerek, Süper Lig'de 100. kez sahaya çıktı.
-Üst sıralarda beraberlik haftası
Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında ligin üst sırlarında yer alan takımların maçları genelde berabere bitti.
Gençlerbirliği-Galatasaray (3-3), Bursaspor-Fenerbahçe (1-1), Orduspor-Sanica Boru Elazığspor (2-2), Kasımpaşa-Mersin İdmanyurdu (2-2) maçlarının ardından, Beşiktaş-Trabzonspor karşılaşması da (1-1) eşitlikle bitince, bu takımlar lider Galatasaray'a yaklaşma şansını iyi değerlendiremedi.