Advertisement
HABERLER ABONE OL

ABD Başkanı Joe Biden, 2 trilyon dolar büyüklüğündeki ekonomik planının muhtemelen bu yıl Kongre’den geçmeyeceğini kaydetti.

Başkan Biden, pakete yönelik itirazları bulunan Batı Virginia Demokrat Senatörü Joe Manchin ile müzakerelerin devam etmesi ile birlikte, Perşembe akşamı yayımlanan açıklamasında, ekonomik planın er ya da geç onaylanacağına ilişkin güvenini dile getirdi ve sabır istedi.

Biden, açıklamasında, “Ekibim ve ben, Senatör Manchin ile müzakerelere devam ediyoruz. Bu çalışma gelecek hafta devam edecek. Bu anlaşmaların nihayete ermesi zaman alır. Senato’da bir oylamaya gidilebilmesi için yasama değişikliklerinin hazırlanması ve tüm parlamentoya ait ve prosedürle ilgili adımların atılması gerek” dedi.

Başkan ayrıca, bu işi önümüzdeki günlerde ve haftalarda birlikte ilerleteceklerini de sözlerine ekledi.
Biden’ın bu açıklaması, Senato Demokratlarının, yarı yarıya bölünmüş Senato’da kanun yapıcılarının Noel tatili için Washington’da ayrılmadan önce 50 oya ulaşmanın kolay bir yolu olmadığının açıklığa kavuşmasının ardından, Yeniden Daha İyi İnşa adı verilen tasarıya ilişkin tartışmaları Ocak ayına bırakma yönündeki planlarını dile getirdikleri bir ortamda geldi.

Temsilciler Meclisi Demokratları geçen ay tasarının geçmesini sağlamışlardı, ancak, aylar süren görüşmelerin ardından, tasarının Senato’dan geçebilmesi yolunda, Manchin Demokratlar için temel bir engel olarak kalmaya devam ediyor.