Advertisement
HABERLER ABONE OL

ABD Başkanı Joe Biden Beyaz Saray’da Cumhuriyetçi senatörlerle yaptığı görüşme sonrası büyük bir pandemi teşvik paketi arayışlarını sürdürecek.

Beyaz Saray Basın Sözcü Jen Psaki, Biden’ın görüşmesi sonrası yaptığı açıklamada, başkanın Senato Cumhuriyetçilerini baypas etmek zorunda kalsa bile büyük bir teşvik paketini çıkarma isteğinde olduğunu söyledi.

10 Cumhuriyetçi senatörün görüşmesinin “çok yapıcı” geçtiğini belirten Psaki “Görüş birliği olan alanlar olsa da başkan Kongre’nin cesur ve hızlı bir şekilde adım atması gerektiğine inanıyor. Ayrıca Cumhuriyetçilerin teşvik teklifinin işaret etmediği birçok alan bulunduğunu not ediyor” açıklamasını yaptı.

Psaki, Biden’ın teşvik paketini iki partinin desteğiyle geçebileceği umudunu koruduğunu bildirdi. ABD Senatosu’nda 50 Demokrat’ın ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in oyuyla paket teknik olarak geçebiliyor.

Cumhuriyetçi Senatör Susan Collins ise Biden ile paketin iki partiden destekle çıkması gerektiği konusunda fikir birliği içinde olduklarını belirterek “Bugün bir paket oluşturduğumuzu söyleyemem. Bunu zaten kimse beklemiyordu. Ancak iki taraf da görüşmeleri sürdürmede anlaştı” ifadelerini kullandı.