Advertisement
HABERLER ABONE OL

Temsilciler Meclisi’nin mali anlamda muhafazakar bir grup Demokrat üyesi, bölünmüş parti üyelerinin ilaç fiyatlaması ve eyalet ve yerel yönetimlerde vergi indirimleri konusunda anlaşmaya varmalarına karşın, Temsilciler Meclisi Sözcüsü Nancy Pelosi’nin Başkan Joe Biden’ın 1,75 trilyon dolar büyüklüğündeki ekonomik gündeminin bu hafta oylanmasına ilişkin planlarını bozma tehdidinde bulundu.

Pelosi, Salı günü önde gelen Demokrat üyelerle kapalı kapılar ardında bir araya geldi ve ardından yaptığı açıklamada, gün sonuna kadar büyük çaplı vergi ve harcamalar tasarısını nihayetlendirilebilecekleri konusunda umutlu olduğunu kaydetti. Bu, paketin detayları konusunda haftalardır anlaşmaya varamayan parti için oldukça hızlı bir geri dönüşü işaret ediyor.

Daha fazla bilgi istediler

Pelosi’nin süratli bir oylamaya yönelik planları, çoğunluğun çok az farkla sağlanması ve sadece üç oyluk bir fark olması ile birlikte, Kongre Bütçe Ofisi ve Vergi Ortak Komisyonu’ndan açık konusunda daha fazla bilgi almadan tasarıyı desteklemeyeceklerini söyleyen kendini muhafazakar olarak niteleyen (Blue Dog Demokratlar) en az beş Demokrat üye tarafından bozulabilir. Bu üyeler, Pelosi’ye yazdıkları bir mektupta, Batı Virginia Demokrat Senatörü Joe Manchin’in Pazartesi günkü yorumlarını tekrarladılar.

Blue Dog Demokratlar, Pelosi’ye gönderdikleri mektupta, “Nihai tasarının gerçekten mali anlamda sorumlu olmasını sağlayabilmek için, tasarı oylanmadan önce, ilk başta Kongre Bütçe Ofisi ve Vergi Ortak Komisyonu’ndan rakamlara ilişkin bilgi almamız gerek. Bu nedenle, tasarının doğru maliyetini gösterecek bu rakamları inceleme şansına ulaşıncaya dek, bu tasarıya destek veremeyiz” dedi.