Advertisement
ENERJİ ABONE OL

Enerji şirketleri Shell New Energies, EDP Renewables ve Engie, ortak olarak ABD’nin Atlantik kıyısının kuzeyinde yer almasını planladıkları deniz üstü rüzgar santrali projesi Mayflower Wind’in ertelenmesi talebinde bulundu.

Projenin avukatları Massachusetts eyaletindeki düzenleyicilere, son dönemde Fed’in agresif bir şekilde faiz oranlarını artırmasının Mayflower Wind projesine finansal olarak “kayda değer zorluklar” çıkardığını belirtti. Avukatlar ayrıca projenin üreteceği elektriğin satış sözleşmelerinin yapılmasından önce, diğer kurumlarla görüşmek için düzenleyicilerden zaman talebinde bulundu.

Bu durumun projede bir erteleme potansiyeli oluşturması, Biden’ın ABD’nin doğu kıyısındaki şehirlere temiz enerji sağlama stratejisindeki aksamalar zincirinin sonuncusu oldu. Şirketlerin tedarik zinciri aksamaları, enflasyon ve yükselen faiz oranları ile karşılaşması, Biden’ın 2030 itibariyle 10 milyon eve deniz üstü rüzgar santrallerinden enerji sağlama hedefini riske atıyor.

Diğer şirketlerin projeleri de aksıyor

ABD’nin New England bölgesinde yer alan enerji şirketi Avangrid, bu ay düzenleyicilerden inşa ettiği deniz üstü rüzgar santrali için yaptığı enerji satışı anlaşmalarının iptal edilmesini talep etmişti. New Jersey eyaletinde yer alan elektrik hizmetleri şirketi Public Service Enterprise Group ise Ekim ayında, Atlantik Okyanusu’nda yer alan bir deniz üstü rüzgar santralinde olan yatırımını geri çekmeyi düşündüğünü açıklamıştı.