Advertisement
HABERLER ABONE OL

ABD Başkanı Joe Biden’in 1915 olayları için 'soykırım ifadesini kullanmasının ardından iş dünyasından da açıklamalar geldi.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç Biden'in açıklamalarını talihsizlik olarak nitelendirdi. Avdagiç, "Şiddetle reddediyoruz. Siyasetçilerin tarihçi rolüne soyunmaları son derece yanlıştır. Bu ifade müttefiklik ile bağdaşmayan bir yaklaşımdır" ifadelerini kullandı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, "Türkiye-ABD ilişkileri bir grup radikal baskı grubunun tarihi çarpıtan ihtiraslarına feda edilemez. ABD yönetimi ilişkilerde telafisi zor sonuçları olacağını bilmelidir" dedi.

Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği Genel Başkanı (MÜSAİD) Abdurrahman Kaan Biden’in açıklamalarını kınadığını belirtti. Kaan "Bu temelsiz çirkin ithamları reddediyor, şiddetle kınıyoruz. Ne tarihimizde, ne de milletimizin vicdanında yeri olmayan bu yakıştırmalar hiçbir şekilde kabul edilemez." açıklamasını yaptı.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan da, konunun siyasilere değil tarihçilere bırakılması gerektiğini söyledi.