Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

Kripto sektöründe bir başka dolandırıcılık olayının son kurbanı, NFT topluluğu oldu. Kripto para fenomenlerinden Zeneca'nın sosyal medya hesaplarının hedef alındığı bir saldırı gerçekleşti.

Zeneca’nın hackerlar tarafından ele geçirilen Twitter ve Discord hesaplarından "Zen Akademi Kurucular Geçişi" isimli sahte hesaplara bağlı airdrop linkleri paylaşılırken, dikkatsiz davranarak hesaplarını linklere bağlayan kullanıcıların hesapları ele geçirildi. Saldırının neden olduğu maddi kayıp henüz bilinmiyor.

Yapılan saldırının, NFT topluluğunda yaygınlaşmakta olan tehdidin bir parçası olduğuna inanılıyor. Yayılmakta olan tehdit dalgasına, ilk olarak geçen hafta, Bored Ape Yacht Club'ın kurucusu Yuga Labs tarafından bir tweet’te üstü kapalı olarak değinilmişti.

Tweet atıldıktan sonra, dakikalar içinde kullanıcılar, Zeneca'nın ele geçirilmiş hesabını bildirdi. Twitter'ın tüketici ürün pazarlama müdürü Justin Tayler saldırının gerçekleşmesinden 40 dakika sonra ele geçirilmiş hesabı kitledi. Twitter, CoinDesk'in saldırıya dair yönelttiği sorularını cevapsız bıraktı.

NFT kitlesini hedef alan bu saldırı, türünün tek örneği olmaya uzakta, Discord üzerinden veya taklit hesaplar ile dolandırıcılık yapmak son derece yaygın. Kayda değer en son NFT dolandırıcılık olayı Haziran'ın başlarında. Borad Ape Yacht Club'ın moderatörünün hesabı benzer bir şekilde çalındığında gerçekleşmişti