Advertisement
HABERLER ABONE OL

Pandemi sonrası yaşanan fiyat artışlarının normalleşmesini beklerken Ukrayna'da yaşanan savaşın patlak verdiğini belirten BİM CFO'su Haluk Dortluoğlu, "Rusya ve Ukrayna ayçiçek yağı, buğday gibi tarım ürünlerinde bizim ithalat yaptığımız ülkeler ve bu ister istemez Türkiye pazarını etkilemeye başladı" değerlendirmesinde bulundu.

Açıklanan enflasyon oranının gıda ve enerji kaynaklı olarak devam edeceği ifadesine de değinen Dortluoğlu, "Dünyada bütün hammaddeler ve enerji kaynaklarının hepsinde pandemi sonrasında belirsizlik, tedarik zincirlerinde aksama ve navlun fiyatlarında yükselmenin yaşandığı olağanüstü bir dönem yaşadık.

Bu daha henüz yerine oturmamışken şimdi Rusya ve Ukrayna arasında ileride nereye gideceği çok belli olmayan bir sürece girmiş durumdayız. Bu ister istemez bütün dünyada enflasyonu etkiliyor. Bütün pazarlarda enflasyon az ya da çok var.

Bu durum ister istemez hammadde, girdi, üretim ve tarım fiyatlarını etkiliyor. Bu etki de önümüzdeki dönemde devam edecek gibi görünüyor" ifadelerini kullandı.