Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

BİM CFO'su ve İcra Kurulu Üyesi Haluk Dortluoğlu, Kovid-19 aşılama hızındaki artışın perakende bilançolarına etkisini ve şirketin yıl sonu hedeflerini değerlendirdi.

Dortluoğlu, BİM’in yıl sonu büyüme verileri hakkında yaptığı açıklamada, şirketin yüzde 20-25 toplam ciro büyümesini hedeflediklerini, ilk çeyrek sonuçlarında da buna paralel olarak yüzde 23’lük bir büyüme gerçekleştirdiklerini söyledi. Dortluoğlu, bu veriler ışığında yıl sonu itibariyle hem ciro hem de karlılıkta hedeflerine ulaşacaklarını bildirdi.

Dortluoğlu, BİM’in hisse fiyatları hakkında yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi:

“Bizim hisse fiyatımız, tarihi trendlere baktığımızda en düşük seviyesinde. Kesinlikle finansal performansı yansıtan bir hisse fiyatı değil bu. Çok düşük genel olarak. Bunun temel sebebi yabancı yatırımcının Türkiye’deki yatırımdan çekilişi. Bu durum da, tüm hisselerimizi olumsuz etkiliyor ama kesinlikle gerçekleri yansıtmadığını düşünüyorum.”

Dortluoğlu, Türkiye’deki enflasyon oranının perakende sektörü üzerindeki etkisine ilişkin olarak, “Bizim enflasyonumuz genel enflasyonla yüzde 20 paralel durumda. Perakende yasasının enflasyonu birkaç puan etkileyeceğini düşünüyorum.” dedi.

Organize perakendenin gelişmesinin ülkenin refahını bir o kadar artırdığını söyleyen Dortluoğlu, organize perakendeye set çekilmesinin toplum refahına olumsuz etkisi olacağını belirtti.