Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

Dünyanın en büyük kripto varlık alım satım platformu Binance’in ABD’deki alt şirketi Binance US, en sık alınıp satılan dört Ether çiftinde komisyonları sıfırladığını açıkladı.

Temmuz ayında Bitcoin çiftlerinde benzer bir hamle yapan platform, şimdi de Ether çiftlerinde yaptığı hamlenin yanında, komisyonların platformun kendi jetonu olan BNB ile ödenmesi durumunda tüm çiftlerde yüzde 25 komisyon indirimi yapacağını da ekledi.

Komisyonlar Binance’in gelirinin en büyük kısmını oluşturuyor

Komisyonlar kripto platformları için çok büyük önem taşıyor. Binance CEO’su Changpeng Zhao, TechCrunch ile yaptığı röportajda komisyonların platformun gelirinin yüzde 90’ını oluşturduğunu belirtmişti.

Kripto platformları, FTX’in çöküşünün ardından oluşan boşluğu doldurmak için yarışıyor. Glassnode verilerine göre son 30 gün içinde rekor miktarda Bitcoin platformlardan çekildi. Analistlerin tahminlerine göre bunun nedenlerinden biri de FTX’in çöküşünün diğer platformları da etkilemesi endişesi taşıyan insanların, kripto varlıklarını kendi cüzdanlarında saklama kararı vermesi.

FTX’in çöküşünün ardından Binance’in alım satım hacminde artış görüldü

Geçtiğimiz ay FTX’in likidite sorunu yaşadığı ortaya çıkmış ve bunu takip eden olaylar sonucunda Sam Bankman-Fried’in kripto imparatorluğu çökmüştü. Araştırma şirketi Kaiko’ya göre, FTX’in çöküşünün ardından diğer büyük kripto varlık platformlarında alım satım hacimleri yüzde 23 artarak 705 milyar dolara ulaştı. En büyük artışın ise Binance’te görüldüğü belirtildi.