Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

Binance, herhangi bir yatırımcı izahnamesi yayınlamadan hisse senedi benzeri dijital varlıklar sunduğu için uyarılmasının ardından bir seneden fazla süre geçtikten sonra Almanya’da lisans almak için ilgili finansal otoriteyle anlaşmaya çalışıyor.

Dünyanın en büyük kripto para Borsalarından Binance'in kurucusu ve CEO'su Changpeng Zhao yaptığı açıklamada Almanya’daki varlığını büyütme planının bir parçası olarak Alman bankacılık ve denetleme kurumu (BaFin) ile görüşme halinde olduklarını söyledi. BaFin kripto varlıkların saklama platformu işletmek isteyen tüm kurumların kendisinden lisans almasını şart koşuyor.

Hamburg’da İleri Finans Teknolojileri Konferansı’nda konuşan Zhao “Ekibimiz kesinlikle burada ve tüm Avrupa’da düzenleyicilerle konuşuyor. Onlarla direkt olarak ben konuşmadım, ama ekibimden gelen geri dönüşlere dayanarak işlerin iyi gittiğini söyleyebilirim ” dedi.

Gizlilik nedeniyle görüşmeye dair daha fazla detay vermeyen Zhao, Binance’ın Almanya’da uyum departmanı başta olmak üzere çok sayıda insanı işe aldığını da sözlerine ekledi.

Zhao “Buradaki otoritelerle iletişim kurarak çok daha iyi bir iş çıkarıyoruz. Hala Almanya'da bir lisans almayı umuyoruz ve buradaki pazar payımızı büyütmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz Nisan ayında BaFin Binance’ı, Tesla Inc., Microstrategy Inc. gibi popüler ABD hisse senetlerinin performansına bağlı kripto benzeri dijital varlıklar sunmasıyla ilgili uyarmıştı.

Binance o dönemde konuyla ilgili yaptığı açıklamada hisse senedi sahiplerinin haklarını ihlal etmeden yatırımcıların bu tokenlara yatırım yaparak şirketlerin hisse senedi performansından ve temettülerinden faydalanmasını sağlamayı amaçladıklarını belirtmişti. Buna karşın BaFin, Binance'ın güvenlik kurallarını ihlal ettiğini belirtmişti.

Almanya ile ilgili tartışmalar Binance’in bu ay başında Fransa’dan onay alması karşılığında Paris’i şirketin Avrupa merkezi yapması kararı sonrası gelmişti.

Zhao, daha önce Binance'in Fransa'nın blok zinciri ekosistemine 100 milyon euro yatırım yapacağını ve altyapı geliştirme üzerinde çalışması için 250 kişiye kadar çalışan istihdam edeceğini açıklamıştı.