Bloomberght
SON DAKİKA
Bloomberg HT Piyasalar Borsa Bir hisseye açığa satış yasağı

Bir hisseye açığa satış yasağı

  • Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında VBTYZ.E payları 1 ay boyunca açığa satış ve kredili işlem yapılamayacak.

Türkiye'nin ekonomi platformu Bloomberg HT'yi Google listesine ekleyin Türkiye'nin ekonomi platformu Bloomberg HT'yi Google listesine ekleyin
Bir hisseye açığa satış yasağı
03 Ekim 2023, 19:34 Güncelleme :

Borsa İstanbul'dan yapılan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamaya göre Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) kararı uyarınca devreye alınan VBTS kapsamında bir hissenin paylarına 3 Kasım 2023 seans sonuna kadar açığa satış ve kredili işlem yasağı geldi.

Açıklamada, "Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında VBTYZ.E payları 04/10/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 03/11/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecektir" ifadeleri kullanıldı.