Advertisement

Borsa İstanbul, 1 Ocak 2021- 31 Mart 2021 döneminde BIST pay endekslerinde yapılacak değişiklikleri açıkladı.

Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP)'a yapılan açıklamada BIST 100 , BIST 50, BIST 30, BIST Likit Banka, BIST Banka Dışı Likit 10 Endekslerinde yapılacak değişiklikler belirtildi.

Buna göre BIST 100 endeksine Bera Holding, Ege Gübre, İhlas Gayrimenkul, Konya Çimento ve Verusa Holding dahil edilecek. Buna karşın BIST 100 endeksinden ARD Bilişim, Çelebi, Do-Co, Karel Elektronik ve Pınar Et ve Un çıkarıtldı. BIST 100 endeksi için Eczacıbaşı Yatırım, Pınar Et ve Un, Arena Bilgisayar yedek paylar olarak belirlendi.

Açıklamaya göre BIST 50 endeksine Ege Endüstri, İhlas Gayrimenkul, Karsan Otomotiv ve Şekerbank'ın alınması kararlaştırılırken; Alarko Holding, Coca Cola İçecek, Enerjisa Enerji ve Selçuk Ecza Deposu'nun çıkartılmasına karar verildi. Zorlu Enerji, Otokar ve Aksa Enerji de BIST 50 için yedek paylar oldu.

BIST 30 endeksinde ise sadece Sasa Polyester, Şok Marketler ve İpek Doğal Enerji yedek pay olarak belirlendi.

BIST Likit Banka endeksine TSKB alınırken, BIST Banka Dışı Likit 10 endeksinde Koç Holding, Arçelik ve Gübre Fabrikaları yedek paylar oldu.

Borsa İstanbul Pay Piyasası yapısını sadeleştirerek yeniden gruplandırmış, düzenleme ile yeni pazar yapısında, işlem esasları açısından farklılıkların net olduğu Yıldız Pazar, Ana Pazar, Alt Pazar, Piyasa Öncesi İşlem Platformu ve Yakın İzleme Pazarı adlı gruplar oluşturulmuştu.

Düzenlemeye göre BIST 30, BIST 50 ve BIST 100 endekslerine dahil olacak şirketler Yıldız Pazar'dan seçiliyor.