Advertisement
HABERLER ABONE OL

Bloomberg Businessweek Türkiye'nin on beşinci sayısı çıktı.

İşte yeni sayıdan öne çıkanlar…

Kapak Konusu

Faizin Zirvesi Enflasyonu Eritir mi?

Türkiye, tarihinin en yüksek oranlı faiz artırım döngüsünün sonuna geldi. Merkez Bankası politika faizini 36.5 puan artışla yüzde 45’e çıkararak yedi aylık faiz artırım döngüsünü tamamladı. Para politikasında atılan adımların makro etkileri, 6 ile 8 ay gecikmeli olarak kendini gösteriyor. Peki artırımlar şu ana kadar piyasa bazlı hangi parametreyi ne kadar etkiledi? İşte regülasyonlarla da desteklenen “artırım döngüsünün” etki bilançosu...

Özel Dosyalar

2024’ün Kazandıran Fon Teması Ne Olur?

Getiri arayışı son dönemde yatırımcıları hisse senetlerinden ziyade risk algısına göre farklı alternatifler sunan yatırım fonlarına yönlendirdi. Son bir senede yatırım fonlarında öne çıkan tema hisse senedi olurken bu sene piyasa aktörlerinin beklentisi değişiyor. Yükselen faizlerle sabit getirili varlıklar ön plana çıkıyor. Yıl boyunca fon performanslarında ise belirleyici katalizör yurt içinde ekonomik politikalar, yurt dışında ise Fed olacak gibi görünüyor.

Yoksulluk Sınırında Bilim...

Amacı bilim üretmek, bunu yaymak, öğretmek olan öğretim görevlilerinin, bugün Türkiye’de başka bir sorunu var... Herkes gibi geçim derdi. Ne son zamla maaşı 72 bin liraya yükselen bir profesörün kendine bir ev ya da otomobil alma olasılığı var, ne de zamlı maaşı 47 bin liraya çıkan bir araştırma görevlisinin yoksulluk sınırında bilim üretme şansı. Kimisi yurt dışına, kimisi özel sektöre kaçan akademisyenleri tutamazsa, Türkiye’nin yakın gelecekte teknik alanlarda öğrenci yetiştirecek hoca bulamama riski var.

Kaplandan Ejderha Olur mu?

Asya’nın yükselen iki devi, Çin ve Hindistan, rekabetleriyle, stratejileriyle, birbirlerine uygulayacakları politikalarda gelecek yılların belki de en çok gündemimizi işgal eden konuları arasında olacak. Çin, şimdilik dünyanın en büyük üretim merkezi olmayı sürdürüyor ancak yaşlanan nüfus ve artan işgücü maliyetleri, Çin’in konumunun tehdit altında olup olmadığı konusunda sorularını sık sık gündeme getiriyor.

Devamı Bloomberg Businessweek Türkiye'de!

Dünyanın en saygın ekonomi dergilerinden Bloomberg Businessweek artık Bloomberg HT ekibi tarafından hazırlanan içerikleriyle Türkiye’de! Türkiye ve küresel piyasalarda tüm olup bitenler, hisse senedinden para politikasına hiçbir yerde bulamayacağınız analizler, içerikler ve iş dünyası temsilcileriyle özel röportajlarla Bloomberg Businessweek Türkiye, e-dergi formatı ve yenilenen içeriğiyle yayında!

Tüm içeriklere erişmek için tıklayınız.