Advertisement
EMTİA - ENERJİ ABONE OL

Bloomberg, 2025 yılına kadar dünyanın kömür kapasitesinin dörtte birini kapatmaya yönelik küresel çabaların bir parçası olarak 10 gelişmekte olan ülkede temiz enerjiye geçişi genişletmek ve hızlandırmak için 242 milyon dolar yardım sağlayacak.

Bloomberg Philantropies girişimi Avrupa Birliği ve yedi ülkedeki mevcut enerji geçiş çabalarına ek olarak Bangladeş, Brezilya, Kolombiya, Kenya, Mozambik, Nijerya, Pakistan, Güney Afrika, Türkiye ve Vietnam'da programlar ve ortaklıklar geliştiriyor.

Bloomberg Philantropies şimdiden ABD’deki kömür santrallerinin üçte ikisinden fazlasını, Avrupa’dakilerin ise yarısından fazlasını kapatmaya yardımcı oldu.

Bu fonlar sayesinde, temiz enerji potansiyeli olan 10 ülkeye yardım ederek, yeni kömür santralleri inşa edilmesini önlemek amaçlanıyor.

Bloomberg Philantropies Kurucusu ve BM Genel Sekreteri'nin İklim Eylemi Özel Elçisi Michael R. Bloomberg konu hakkında yaptığı açıklamada “İklim krizine en az katkı sağlayan; fakat en şiddetli şekilde etkilenecek olan gelişmekte olan ülkeler başta olmak üzere tüm dünyaya bu başarıyı yaymalıyız” şeklinde konuştu.

COP26’da 2025 yılına kadar kömür santrallerinin dörtte birini kapatma hedefi belirlenmişti.