Advertisement
HABERLER ABONE OL

Piyasaları manipüle etmeye çalışanlar Bloomberg HT internet sitesinin fontlarını ve görsellerini kopyalayarak Emlak Konut ile ilgili sahte haber üretti. Uydurulan sahte haber görsel olarak dolaşıma sokuldu.

Uydurulan sahte haberde şirketin imzalamadığı bir anlaşma tutar belirterek tamamlanmış gibi gösterildi ve detayların Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) geleceği yazıldı.

Sahte haberin ardından hisselerde yüzde 3'ün üzerinde bir yükseliş gerçekleşti.

Haber sonrası hissede oluşan fiyatlamalar üzerine Emlak Konut KAP'a bir açıklama yaptı ve sözü geçen sahte haberdeki anlaşmanın gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Yaşanan bu olay piyasa manipülasyonu yapan kişilerin sosyal medya ve mesajlaşma uygulamaları üzerinden yatırımcıları yanlış yönlendirme yöntemlerinin geldiği boyutları da gözler önüne serdi.

Bloomberg HT, gazeteciliğin evrensel etik standartlarına ve finansal gazetecilik ilkelerine göre dizayn edilmiş bir habercilik anlayışıyla faaliyetlerini sürdürüyor. Bu anlayışla ekonomi ve finansal piyasalar nezdinde yüksek itibar görüyor. Sahte haberlerle yatırımcıları yanlış yönlendirmeye çalışanlar bu yüksek itibarı suistimal etmek istiyor.

Bloomberg HT olarak yatırımcılara bu konularda dikkatli ve hassas olmaları çağrısı yapıyoruz. Bu tip sahte haberlerle karşılaşıldığında Bloomberg HT'nin farklı mecralarındaki içeriklerin kontrol edilmesi gerekiyor.