Advertisement
HABERLER ABONE OL

İngiltere ekonomisine dair bu hafta elde edilen en güncel veriler toparlanmaya işaret etse de, henüz İngiltere Merkez Bankası’nı (BOE) olası faiz indirim kararından vazgeçirmeye yeterli değil.

Politika yapıcıların gelecek aylardaki olası zayıflığın önüne geçmek için faiz indirimi sinyali vermeleri ve güncel verilerin de durumu desteklemesiyle IHS Markit’in aylık özel sektör faaliyet göstergesi kritik önem kazandı.  

Analist beklentilerine göre, satın alma yöneticileri endeksi hafif yükselecek, fakat bu artış yüksek olasılıkla ekonominin Brexit belirsizliğinin ardından kırılgan kaldığına yönelik endişeleri bertaraf etmeye yetmeyecek.

Ekonomiye dair birçok zayıf veri ile birlikte Mark Carney’in de aralarında bulunduğu politika yapıcıların güvercin yorumlar yapmaları yatırımcıların 30 Ocak’ta gerçekleşecek  para politikası toplantısında yüzde 70 olasılıkla faiz indirimi yapılacağı öngörülerini kuvvetlendiriyor.

PMI çok yükselmediği takdirde politika yapıcıların bakış açılarını değiştirmeleri çok olası görülmüyor. Bloomberg Economics’in hesaplamasına göre İngiltere’de 51.5 seviyesinin altında gerçekleşecek herhangi bir PMI rakamı faiz indirim ihtimalinde geri dönüşe sebep olmayacakken, Danske Bank'ın beklentisi 51 seviyesinde kaldı.