Advertisement
HABERLER ABONE OL

Bank of America müşterileri ABD tahvil faizlerinin yüzde 2’ye yükselmesinin hisse senetlerinde düzeltmeyi tetikleyeceğini öngördü.

Ankete göre yatırımcılar ‘net bir şekilde boğa’ tutumunda. Yine ankete göre enflasyon ve ‘taper tantrum’ olarak bilinen varlık alımlarının azaltılması Şubat 2020’den beri ilk kez en büyük kuyruk riskleri olarak görülüyor.

Fed’den Şubat 2023’e kadar faiz artışı beklenmezken kısa vadeli faizlerde 2 yılın en büyük artışı bekleniyor. Katılımcılar, 10 yıllık ABD tahvil faizlerinin yüzde 2 eşiğine ulaşması durumunda hisse senedi piyasasında yüzde 10 veya daha fazla düzeltme olacağını öngördü.

Tahvil faizlerinde son yaşanan yükseliş, piyasa volatilitesini artırırken küresel hisse senetleri ise ekonomik toparlanma ve gevşek parasal koşullara dair iyimserlikle ralliyi sürdürdü.

Ankete göre,

Euro Bölgesi hisse senetlerindeki pozisyonlar 10 baz puan artarak yüzde 30’la 2020 Ağustos’tan beri en yüksek seviyeye ulaştı.

Gelişen ülke hisselerindeki pozisyonlar ise 12 puan düşüşle yüzde 45 oldu. Ancak düşüşe rağmen gelişmekte olan ülkeler en çok tercih edilen bölge olmaya devam etti.