Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bank of America’nın (BofA) fon yöneticileri arasında gerçekleştirdiği ve hisse senedi piyasalarının daha da düşeceğine işaret eden anketine göre stagflasyon endişelerinin artması ve küresel büyüme görünümünün tüm zamanların en düşüğüne doğru gerilemesiyle yatırımcılar nakde geçişi hızlandırıyor.

BofA’nın piyasayı 'fazlasıyla düşüşe eğilimli' olarak tarif ettiği raporda yatırımcılar arasındaki nakit seviyesinin 2001’den bu yana en yüksek noktaya ulaştığı kaydedildi.

Bankanın bu ay için düzenlediği ankette 872 milyar doları yöneten yatırımcı grubu arasında en büyük korkunun şahin merkez bankaları olduğu belirtilirken ikinci sırada küresel durgunluk endişesi yer aldı. Stagflasyon endişeleri ise 2008’den bu yana en yüksek noktaya ulaştı.

Rapor, merkez bankalarının kalıcı yüksek enflasyon nedeniyle para musluklarını kapatmasıyla ortaya çıkan küresel finansal krizin başlangıcından beri küresel hisse senetlerinin en uzun haftalık kayıp serisinin yaşandığı dönemde karamsar bir tablo çiziyor.

BofA’nın raporunda stratejist Michael Hartnett’ın hisse senetlerinin ani bir ayı piyasasına yatkın durumda oldukları fakat taban seviyesine henüz ulaşmadıklarına yer verildi. Hartnett notunda Fed’den daha fazla faiz artıracağı beklentisiyle piyasanın henüz 'tam teslimiyet' noktasına gelmediğine dikkat çekti.