Advertisement

Bank of America'dan Savita Subramanian, bu yılki rallinin piyasa aktörlerini şaşkına çevirmesinin ardından S&P 500 endeksi için hedefini Wall Street'teki en yüksek seviyeye çıkaran son hisse senedi stratejisti oldu.

Subramanian, daha önceki 5 bin olan yıl sonu hedefini 5 bin 400'e çıkardı.

Subramanian, göstergelerin ileride daha güçlü kazanç büyümesi ve "şaşırtıcı" kâr marjı esnekliği konusunda yükseliş sinyalleri verdiğini söyledi.

Subramanian, Pazar günü müşterilerine yazdığı bir notta, "Boğa piyasaları coşkuyla sona eriyor - henüz o noktada değiliz. Duyarlılık iyileşti, ancak coşku alanları sınırlı" yorumunu yaptı.

Bloomberg tarafından takip edilen stratejistlere göre, BofA'nın 2024 yılında S&P 500 için 5 bin 400 fiyat hedefi şu anda Wall Street'teki en yükseliş eğilimli hedeflerden biri. BofA, Yardeni Research'ten Ed Yardeni ve UBS Group AG'den Jonathan Golub ile aynı yılsonu görünümüne sahip.

S&P 500 Cuma günü tarihte ilk kez önemli 5 bin 100 seviyesinin üzerinde kapandı ve endeks şimdiden ortalama yılsonu tahmini olan 4 bin 899 puanı aştı.

BofA stratejistleri, öncü göstergelerin BofA'nın 235 dolarlık hisse başına kazanç tahmininin yukarı yönlü olduğunu gösterdiğini, 243 dolarlık konsensüsün ise daha güçlü ekonomik büyüme ve daha yüksek kârlar için "makul" bir beklenti olarak göründüğünü söyledi.

Bununla birlikte Subramanian, Wall Street'te artan yükseliş hissiyatı nedeniyle kısa vadeli bir geri çekilme riski görüyor.

2023'te Wall Street'teki en aşağı yönlü ABD hisse senedi görünümüne sahip olan Piper Sandler'dan Michael Kantrowitz, geçen ay S&P 500 tahminini 5 bin 250'ye yükseltti. Bu rakam, Oppenheimer Asset Management'ın stratejisti John Stoltzfus ve Fundstrat Global Advisors'ın araştırma müdürü Thomas Lee gibi S&P 500'ün yılsonuna kadar 5 bin 200'e ulaşacağını düşünen bazı yükseliş yanlısı meslektaşlarının tahminlerini aşıyor.