Advertisement
HABERLER ABONE OL

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly enflasyon beklentileri yükselir ve tüketici harcamaları yavaşlarsa Temmuz toplantısında 100 baz puanlık faiz artışının seçenekler arasında olacağını belirtti.

Daly New York Times’a verdiği mülakatta “ancak gördüğümüz veriler ışığında muhtemelen 75 baz puanlık faiz artışı olabilir.” şeklinde konuştu.

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester Bloomberg’e enflasyon verisinin küçük bir faiz artışı için gerekçe bırakmadığını belirtti. Enflasyonda zirveye ulaşıldığına dair bir kanıt olmadığını kaydeden Mester Fed’in faizi nötr oranının ötesine taşımasının beklenmesi gerektiğini söyledi.

Bu ay en az 75 baz puan artış olması gerektiğini belirten Mester 100 baz puanlık artışın değerlendirilip değerlendirilemeyeceğini dair soruya “karar 26-27 Temmuz’da alınacak. O zamana kadar açıklanan ekonomik veriler de değerlendirilecek. Sonrasında uygun politikanın ne olduğunu görüşeceğiz” yanıtını verdi.

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic ise son açıklanan enflasyon verisinin endişe verici olduğunu söyledi ve 100 baz puan dahil herşeyin masada olduğunu vurguladı.

Fed Başkanı Jerome Powell geçen ay 75 baz puanlık faiz artışının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada Temmuz’da da 50 veya 75 baz puanlık faz artışının ihtimal dahilinde olduğunu belirtmişti.