Advertisement

Borsa finans krizinden bu yana görülen en uzun haftalık yükseliş serisini kaydetti.

Borsa İstanbul 100 Endeksi yaklaşık on yıldan bu yana ilk kez art arda on birinci defa haftalık bazda yükselişle kapattı. Bu haftayı da artıda kapatması durumunda endeks, Bloomberg HT Araştırma birimi tarafından derlenen verilere göre son yirmi yılın en uzun haftalık yükseliş serisini gerçekleştirmiş olacak.

Gösterge endeks haftalık kapanış fiyatlarına göre Cuma günü tamamlanan seriden önce on bir haftalık yükselişi 22 mayıs 2009 haftasında gerçekleştirmişti. On iki haftalık yükseliş ise 2000 yılından bu yana henüz yaşanmadı.

Geçen haftayı 123 binli seviyelerden kapatan BIST 100 Endeksi, Çarşamba gününe yükselişle başlamasının ardından yaklaşık 123 bin 500 puan oldu. Ayrıca endeks, günlük kapanış fiyatlarına göre Türk Lirası bazında rekor seviyelerde bulunuyor.

Hisse senedi tarafında genel anlamda iyimserliğimizi koruyacağız”

Bloomberg HT'de yayınlanan Fokus programında Güzem Yılmaz'a konuk olan Garanti Yatırım Yatırım Danışmanlığı Birim Müdürü Özgür Yurtdaşseven söz konusu ralliye ilişkin değerlendirmede bulundu.

Hisse senetlerindeki hareketin 2019'dan devralınan senaryonun 2020'de de süreceği şeklinde görmek gerektiğini belirten Yurtdaşseven, ABD – Çin ticaret konusu ve resesyon ihtimaline ilişkin iyimser beklentilerin korunmasından dolayı piyasanın iyimserliğini sürdürebileceğini ifade etti.

Yurtdaşseven, “Hisse senedi tarafında geçen yıl olduğu gibi genel anlamda iyimserliğimizi korumaya devam edeceğiz.” dedi.

Grafikte 2009'da yükselişin yüzde 50'yi aştığı 20 Mart - 22 Mayıs rallisi ve 8 Aralık 2019'da başlayan ralli görülebilir.