Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Borsa İstanbul’da (BİST) gong, bu kez Oncosem için çaldı. İnfo Yatırım aracılığıyla halka arz sürecini başarıyla tamamlayan şirketin, halka arz büyüklüğü 104 milyon 125 bin TL, halka açıklık oranı ise yüzde 24,95 olarak gerçekleşti. Borsa İstanbul’da düzenlenen Gong Töreni’ne Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun, Oncosem Yönetim Kurulu Başkanı Erol Çelik, İnfo Yatırım Genel Müdürü Tarkan Akgül katıldı.

Bu talep sermaye piyasalarına güvenin eseri

Törende bir konuşma yapan Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdürü Korkmaz Ergun, şunları söyledi: “Oncosem, halka arzda gelen yüksek taleple ve 104 milyon TL tutarında halka arz geliriyle başarılı bir halka arz gerçekleştirmiştir. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Oncosem’in halka arzında yurt içi ve yurt dışı kurumsal yatırımcılardan gelen yüksek talep, hem Oncosem’e hem de sermaye piyasalarımıza olan güveni göstermektedir. Ben bu güvenin 2023 yılındaki halka arzlarda da devam edeceğini düşünüyorum. Yılın bu ilk gong töreninde, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı ve borsamızın kuruluşunun 150. yılı olan 2023 yılının, şirketlerimize, yatırımcılarımıza, aracı kurumlarımıza, tüm paydaşlarımıza, borsamıza, sermaye piyasamıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”

Hedef dünyanın sayılı şirketlerinden biri olmak

Oncosem’in 26 yıllık geçmişine çok önemli başarılar sığdırdığını, bugün ise bu başarılarını halka arzla taçlandırdıklarını söyleyen Oncosem Yönetim Kurulu Başkanı Erol Çelik, “Şu anda bize güvenen yatırımcılardan aldığımız güçle artık Borsa İstanbul’dayız. Hedefimiz halka arzdan elde ettiğimiz gelirle yeni yatırımlara imza atmak ve Oncosem’i kendi alanında sadece Türkiye’nin değil dünyanın sayılı şirketleri arasında yer almasını sağlamak” dedi.