Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Piyasalardaki olumsuz hava Borsaya da yansıyor. Bu sabaha hafif artışla başlayan BIST 100 Endeksi daha sonra eksiye geçti, endekste günlük düşüş %3'ü aşarken bankacılık endeksi de %3'ün üzerinde gerileyerek 14 Aralık'tan beri en düşük seviyeye indi.

Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri geçen hafta yaklaşık % 5.76 gerilemişti. Yeni haftaya % 0.1 artışla 88 bin 628 puanda başlayan BIST 100 Endeksi daha sonra eksiye geçerek %2'den fazla değer kaybıyla 85 bin puana geriledi.

Bugün dolar ve euro da Lira karşısında %2'nin üzerinde yükselirken Türkiye'nin 5 yıllık CDS risk primi 500 baz puan ile Eylül 2018'den beri en yüksek seviyesini gördü.



"YUKARI YÖNLÜ TREND İÇİN ERKEN"

Meksa Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Figen Özavcı Bloomberg HT'ye yaptığı değerlendirmede Borsa İstanbul'un ucuz seviyelerde olduğunu söyledi. Özavcı, "Buralarda dip yapma isteği olabilir ama hisselerde seçici olmak lazım. Borsada bulunduğu fiyatların uygun olduğunu düşündüğüm hisseler var. Hisse tercihi önemli olacak. Türkiye'nin içerisinde bulunduğu bir takım sıkıntılar var. Yerel seçim genel seçim havasında geçiyor, jeopolitik risklerin de arttığı bir ortamdayız.

"Yukarı yönlü trendin başlaması için bence erken..Mesela ABD ile ilişkilere dair pozitif haberlerle borsada pozitif hareket olabilir.

Özavcı "Bankacılık endeksi için de hava pozitife dönebilir. Ama enflasyonda baz etkisiyle dahi olsa düşüş olduğunu görmek gerekiyor. Borsa İstanbul gerçekten çok ucuz..Portföyümde hisse sendi bulunduruyorum ama bu da % 20 - 30'u geçmiyor" değerlendirmesini yaptı.

BORSADA GÜNLÜK HAREKET