Advertisement
HABERLER ABONE OL

Yapı Kredi Yatırım CEO’su Yılmaz Arısoy, dijitalleşmenin piyasaları daha erişilebilir hale getirdiğini söyledi. Bloomberg HT televizyonunda Finansal teknoloji programına katılan Arısoy, TSPB ve Borsa İstanbul verilerine göre, borsaya emirlerinden yüzde 52'sinin dijital kanallardan geldiğini, bunun internet ve doğrudan piyasa emirleri olduğunu belirtti. Arısoy bu oranın önümüzdeki dönemde daha da artmasını beklediklerini söyledi. Gençlerin dijitale daha yatkın olduğunu ve her türlü işlem için öncelikle dijital kanalları tercih ettiklerini kaydeden Arısoy, "Akıllı cihazlar aracılığı ile 7/24 yatırımlarını takip ediyorlar" dedi. Teknoloji kullanımının sermaye piyasalarına daha çok yatırımcı çekeceğini belirten Arısoy, "Eskiden seans odalarına gidilir, büyük ekranlara bakılarak piyasalar takip edilir, yatırım kararları verilirdi.  Şimdi artık bunların hepsi elinizdeki cihazda, sizinle beraber her yerde" diye konuştu.

 

'GÜNDE 12 BİN KULLANICI YARARLANIYOR'

Bireysel yatırımcıların hayatını teknoloji yardımı ile kolaylaştırma ve sermaye piyasalarına erişimini kolaylaştırmak için, biz bir platform oluşturduklarını söyleyen Arısoy, şu ana kadar 40 bine yakın kullanıcının kullandığı Yatırım Dünyamda günde 11-12 bin kullanıcının yararlandığını belirtti. Arısoy, "Yatırım Dünyam’da kullanıcılar isterlerse, Sanal Portföy oluşturarak risk almadan belirlenen yatırım stratejilerinin test edebiliyorlar. Kullanıcının geçmiş ilgi ve tecrübelerine göre algoritma bazlı kişiselleştirilmiş içerikler çok daha kullanışlı bir şekilde sunuluyor. Kurumumuzun günlük haftalık aylık hazırladığı tüm araştırma raporlarını tek bir yerde kolayca ve üretilir üretilmez bu platformda paylaşılıyor" değerlendirmesinde bulundu.

'DİJİTAL YATIRIMLAR İŞLEM HACMİNDE LİDERLİK GETİRDİ'

Yapı Kredi Yatırım olarak dijitalleşme konusundaki dönüşümü 5 yıl önce başlattıklarının altını çizen Arısoy, şirket bünyesindeki teknoloji ekibini büyüttüklerini ve dijital dönüşüm yatırımları yaptıklarını söyledi. Yaptıkları yatırımlar içerisinde yüksek frekanslı ve algoritmik işlemlerin altyapı yatırımları, risk yönetimine yönelik yatırımlar, mobil ve internet uygulamaları yatırımlarının yer aldığını kaydeden Arısoy, aynı zamanda Borsa İstanbul’un Bistech sistemine geçişiyle beraber, buna uyumlu olarak altyapılarını yenilediklerini belirtti. Arısoy, bu yatırımların ve de dijital dönüşümün karşılığını hisse senedi piyasalarında ve VİOP Vadeli İşlemler ve Opsiyon Piyasalarında son 2 yıldır işlem hacminde en yüksek pazar sahip olarak sektör lideri olduklarını sözlerine ekledi.