Advertisement
HABERLER ABONE OL

Ernst & Young tarafından Perşembe günü yayımlanan raporda, Birleşik Krallık'ta faaliyette bulunan finansal hizmet şirketlerinin Brexit'in tam anlamı ile gerçekleşmesinden önce yüksek olasılıkla yaklaşık 7,500 çalışanının yerini değiştirdiği ve 1.2 trilyon pound (1.6 trilyon dolar) varlığını Avrupa Birliği'ne kaydırdığı, önümüzdeki haftalarda da bunun devam edeceği öngörülüyor.

Danışmanlık firması Ernst&Young'ın Perşembe günü İngiltere'de önemli operasyonlara sahip en büyük finans şirketlerinin 222'sini izleyen rapoundarda yalnızca geçtiğimiz ay 400 yer değiştirme duyurulduğu bildirildi.

İngiltere'nin 2016'da Avrupa Birliği'nden ayrılma kararını oylamasından bu yana finans endüstrisi Avrupa Birliği'nde Dublin Luxemburg ve Frankfurt ile 2,850 yeni poziyon ekledi ve bundan büyük kazanımlar gördü.

İngiltere firmaları gelecek seneden itibaren Avrupa'nın finans merkezindeki firmalar AB boyunca hizmet sunabilme pasaportlarını kaybedecekler ve bunu sürdürebilmeleri için Birleşik Krallık'a eşdeğerlik verecek bloka güvenmek zorunda kalacaklar, fakat AB'nin bu erişimi vereceği kesin olmaktan uzak olduğu için firmalar kıtadaki varlıklarını güçlendirmek zorunda kalıyor.