Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

Türk kripto Borsaları, Thodex skandalının ardından kullanıcıların güvenini tekrar kazanmaya çalışıyor. En büyük borsalardan BTCTürk’ün CEO’su Özgür Güneri, karşı taraf riskini yok edecek bir saklama kuruluşu kuracaklarını dile getirdi.

Güneri, “Yönetimi ayrı ekibi ayrı lokasyonu ayrı, uluslararası saklama standartlarına uygun saklama hizmeti veren, yüksek güvenlik standartlarına sahip bir kurumsal yapı oluşturmayı hedefliyoruz” diye konuştu. Bloomberg’e konuşan Güneri, yılın son çeyreğinde faaliyete geçebilecek olan bu kurumdan, diğer borsaların da yararlanabileceğini kaydetti ve “Daha sonra, müşterilerimizi sigortalamayı da hedefliyoruz” dedi.

Türkiye’nin kripto sancısı ikinci borsanın çöküşüyle büyüyor Masak Thodex’in Türkiye’deki banka hesaplarına bloke koydu. Thodex ve ardından Vebitcoin’in kapılarına kilit vurmasının ardından sektördeki riskin yayılabileceği endişesi de gündeme geliyor.

Deniz Yatırım araştırma bölüm şefi Orkun Gödek, kayıp yaşayan yatırımcıların başka varlıklardaki pozisyonlarını da kapatma yoluna gitmesi halinde sorunun büyüyeceğini dile getirdi. Gödek, “Bu piyasa dipsiz bir kuyu gibi. Hayatında mevduattan baska bir yatırım yapmamış insanlar dahi bu alana girmiş. Düzenleme şart” dedi.