Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed St. Louis Başkanı James Bullard, Avrupa ve Çin kaynaklı risklere rağmen, "süper güçlü" ABD işgücü piyasasının tüketici harcamalarını desteklemesine ve ekonominin yolunda gitmesine yardımcı olacağını söyledi.

Enerji sektörü konferansında konuşan Bullard “ABD’de 2022 ve 2023’de oldukça iyi bir performans göreceğiz. Fed'in karşı karşıya olduğu en acil sorun enflasyon; fakat fiyatlar üzerindeki baskıyı soğutmak için iyi bir planı var” dedi.

Fed‘in bu ay başında yaptığı faiz artırımı sonrasındaki beklentilere atıfta bulunan Bullard, ‘’ Önümüzdeki dönemde yapılacak toplantılar için 50 baz puanlık bir yol haritası belirlenmiş gibi gözüküyor” diye konuştu.

“Bu artışları şeffaf ve ekonomide en az bozulmaya neden olacak şekilde uygulamak istiyoruz” diyen Bullard, “Ancak bunu yaparken varlıkların izlenen politikalar baz alınarak yeniden fiyatlanacağının ve finansal piyasalarda bir miktar dalgalanma yaşanacağının farkında olacağız” ifadelerini kullandı.

Birçok ABD’linin aşılandığını, pandemiyi geride bırakmak istediğini ve harcama planları yaptığını vurgulayan Bullard, “Avrupa ve Çin ekonomilerini de içeren birçok sorun olmasına karşın Avrupa’nın durgunluğa girmesini beklemiyorum. Ancak Ukrayna’nın işgali bu görünümü değiştirebilir” değerlendirmesinde bulundu.