Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

HANDE BERKTAN

Teknoloji dünyasının en büyük buluşması Tüketici Elektroniği Fuarı (CES), 5-8 Ocak tarihlerinde ABD’nin Las Vegas eyaletinde teknoloji profesyonellerine ve teknoloji severlere kapılarını açıyor.

173 ülkeden 3 bin 100 katılımcı firmanın yer aldığı dev etkinliği 4 bin 700’ün üzerinde medya temsilcisi yerinde takip edecek. 41 farklı kategoride teknolojinin sergileneceği etkinliğe katılan firmalardan 300’ü Fortune Global 500 içerisinde yer alan firmalar oldu. Katılımcı firmalar bu yıl, yüzde 60 oranında başkan, kurucu, C Level yönetici düzeyinde katılım sağlıyor. Etkinliğe, geçen yıla göre katılımcı firma sayısında yüzde 70 artış sağlandı.

Bu yılın konferans programında, 5G teknolojisi, yapay zeka, robotik, metaverse, dijital sağlık, araç teknolojisi ve gelişmiş mobilite, ev eğlence sistemleri, akıllı ev teknolojileri ve daha pek çok alandaki gelişmeler tartışılırken, ilgili sektörlerin firmaları fuar alanında en yeni ürünlerini sergileyecek.

Bu yıl ilk kez, yeni içerik oluşturucu ekonomisi, NFT'ler ve Web3 içerikleri de panellerin öncelikli gündemini oluşturuyor.

TOGG, CES 2023’de yer alıyor

CES, sadece teknoloji devlerinin değil, otomobil firmalarının en yeni teknolojiye sahip otomobillerini sergileyerek, gövde gösterisi yaptıkları bir organizasyon haline geldi. Klasik otomobil fuarlarından ziyade teknoloji fuarlarında varlık göstermeyi tercih eden Türkiye’nin yerli otomobili TOGG, CES 2023’de yer alıyor.

CES’in ana teması: Teknoloji, dünyanın zorluklarını nasıl ele alıyor?

Teknoloji, dünyanın en büyük zorluklarını nasıl ele alıyor? konusu bu yıl ilk defa etkinliğin ana teması olduğu gibi bu yönde anlaşmalara da ev sahipliği yapacak. Organizasyon, Tüketici Teknolojisi Derneği (CTA), Birleşmiş Milletler İnsan Güvenliği Güven Fonu ile ortaklaşa, “Herkes için İnsan Güvenliği” küresel kampanyasını destekleyecek.

CTA Başkanı ve CEO'su Gary Shapiro, "Bu yıl ki fuarda binlerce yenilikçi şirketi ön plana çıkarmaktan heyecan duyuyoruz. Teknik gelişmeler dünyanın en büyük zorluklarını çözmeye yardımcı oluyor ve CES 2023, önümüzdeki yılın gündemini belirleyecek." dedi.

Otomotiv dünyası 300 katılımcı ile büyük şova hazır

CES 2023’ün kuşkusuz en gözde alanı, otomotiv dünyası ve mobilite alanı olacak. Otomotiv sektörü her zamankinden daha büyük olacak ve West Hall'da yaklaşık 300 katılımcı ile onu dünyanın en büyük otomobil fuarlarından biri haline getirecek. BMW ve Stellantis'in küresel lansmanları ve açılış konuşmaları, en son otonom sürüş teknolojisi, elektrikli araçlar, kara, hava ve deniz için kişisel hareketlilik cihazlarının yer aldığı sergilere öncülük ediyor.

Uzaktan erişilebilir sağlık ve hizmet teknolojileri öne çıkacak

CES 2023’de öne çıkan bir diğer alan, dijital sağlık alanı. Geçtiğimiz birkaç yıl, tüketicilerin sağlıklarını kendi ellerine almak istediklerini gösterdi. CES 2023, daha fazla dijital sağlık inovasyonunu ve markasını küresel sahneye taşıyarak bu pazarın ne kadar hızlı büyüdüğünü gösteriyor. Dijital sağlık, kadın sağlığı teknolojisi ve tele tıptaki gelişmeler tartışılacak ve bu alanlardaki en yeni teknoloji cihazları sergilenecek. Erişilebilir sağlık hizmetleri için uzaktan bağlantının önemi düzenlenecek oturumlarda ele alınacak.

Sürdürülebilirlik konusunda LG, Samsung ve Siemens gibi küresel markalar, inovasyonun nasıl enerji tasarrufu sağlayabileceğini ve elektrik üretimini artırabileceğini, daha sürdürülebilir tarım sistemleri yaratabileceğini, akıllı şehirleri güçlendirebileceğini ve temiz suya erişimi nasıl destekleyebileceğini gösterecek ürünlerini sergileyecek.

CES 2023’de ilk kez Metaverse gösteri alanı olacak

Web3 ve Metaverse ise CES 2023'te ilk kez sahneye çıkacak. Bu yıl gösteri alanında özel bir Metaverse alanı olacak. Katılımcılar, sürükleyici, etkileşimli dijital dünyalar inşa eden çığır açan duyusal teknolojiyi sergileyecek. LVCC Central Hall'da bulunan ve CoinDesk tarafından üretilen bir Web3 Studio, CES'teki Web3, Metaverse ve Blockchain alanının odak noktası olacak. CoinDesk, endüstriler, teknolojiler ve yetenekler arasında kök salmış en etkili gelişmeleri tartışırken endüstri liderlerini ve vizyonerleri ağırlayacak.