Advertisement

İRFAN DONAT

Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru, bugünlerde Gıda Komitesi'nin de gündeminde olan yem fiyatlarının düşürülmesi için önerilen yeme destek verilmesi modeli hakkında sektör paydaşlarıyla görüş alışverişinde bulunduklarını açıkladı.

Hayvancılıkla uğraşan ve işin tüm detaylarıyla içinde olan çiftlik sahipleri ve yöneticileriyle desteklemeler konusunda görüştüklerini ve ortak bir fikirde buluştuklarını dile getiren Mutlu Doğru, yaptığı yazılı açıklamada Gıda Komitesi'ne çağrıda bulundu.

Mutlu Doğru, "Yeme yapılacak destek kolay denetlenemez ve suistimale çok açıktır. Bunun yerine karkas et ve çiğ süte prim desteklerinin arttırılması ve aylık olarak düzenli ödenmesi daha doğru, etkili ve izlenebilir olacaktır. Bunun yanında desteklerin sadeleşmesi için büyükbaş hayvancılıkta; çiğ süt primi, karkas et primi, hastalıktan ari işletme desteği ve AB onaylı çiftlik desteği haricinde tüm desteklerin kalkması ve büyükbaş hayvancılık destek bütçesinin bu 4 ana kalemde yoğunlaşmasının daha etkili olacağı kanaatindeyiz" açıklamasında bulundu.

Hatırlanacağı üzere Gıda Komitesi'nin geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği toplantı sonrası yapılan açıklamada, "Yem fiyatlarındaki gelişmelerin üreticilerimize ve dolayısıyla vatandaşlarımıza getirebileceği olumsuz etkileri asgari düzeyde tutmak için alınabilecek olası tedbirler tartışılmış ve yol haritası oluşturulmuştur" ifadelerine yer verilmişti.