Advertisement
HABERLER ABONE OL

Yerel yönetimden yapılan açıklamaya göre, Brezilya’dan gelen tavuk kanatlarına yapılan yüzey testinde koronavirüse rastlanması sonrası, Çin’in Shenzhen kentinde tüketiciler ithal donmuş yiyecek konusunda dikkatli olmaları için uyarıldı.

Çin’in diğer şehirlerinde de yüzey testi yapılması sonucunda ithal dondurulmuş deniz mahsullerinde koronavirüse rastlanmıştı, bu vakada da Kovid-19 pozitif örneklerin etin yüzeyinden alındığı belirtildi.

Açıklamadaki kayıt numarası incelendiğinde, ithal edilen tavukların güney eyaleti Santa Catarina’daki Aurora Alimentos üretim tesislerinden geldiği tespit edildi.

Yapılan açıklamaya göre, ithal ve test edilen ürünlerle teması olan kişilerin Kovid-19 test sonuçları negatif çıktı. Hükümet ise tüketicileri ithal dondurulmuş ürünler ve deniz ürünleri alırken dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Yerel yönetimin Salı günü Weibo üzerinden yaptığı açıklamada, Shandong bölgesinin kuzeyindeki Yantai’de üç adet ithal dondurulmuş deniz ürününün paketlerinde Kovid-19 testlerinin pozitif çıktığı belirtilmişti.

Devlet televizyonundan Çarşamba günü yapılan bir açıklamada ise, Anhui bölgesinde Wuhu’da bulunan bir restoranda, Ekvator dondurulmuş karides paketinin üzerinde de Kovid-19’a rastlandı. Xi’an’da yapılan bir paket testinde de Ekvator karideslerinin paketlerinde Kovid-19 pozitif çıkmıştı.