Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin Cumartesi günü, ulusal güvenliği korumak amacıyla hassas ihracatı kısıtlamak için yeni bir yasayı onayladı. Böylelikle Pekin yönetimi, teknoloji alanında gerilimin artmasıyla birlikte, ABD'ye mütekabiliyet ilkesi dahilinde karşılık vermiş oldu.

Devlete ait CCTV'nin haberine göre, ülkenin en üst yasama organı Ulusal Halk Kongresi Daimi Komitesi, Çin'de aralarında yabancı yatırımların da bulunduğu tüm şirketlere uygulanacak bu tedbiri kabul etti.

Çin ile ABD arasındaki ilişkilerin bozulması, Washington'ın aralarında Huawei Technologies Co., ByteDance Ltd.'ye ait TikTok uygulaması, Tancent Holding Ltd.'ye ait WeChat ve Semiconductor Manufacturing International Corp. gibi bazı Çin kuruluşlarına karşı adım atmaya yöneltti. Yeni yasa Pekin yönetimine daha iyi karşılık verme imkanı sağlıyor.

Çin'in mevcut kontrol listesi ABD'nin listesine göre oldukça dar kapsamlıyken, ülkenin ticaret bakanlığı Ağustos ayında, algoritmalar ve drone'lar gibi teknolojiyi içeren bir yasa değişikliğine gitti. Liste daha fazla mamül ve teknoloji içermek üzere daha da genişletilebilir.