Advertisement
HABERLER ABONE OL

Çin, şimdi de Alipay'in bölünmesini istiyor.

Financial Times’ın konu hakkında bilgiye sahip kaynaklara dayandırdığı haberine göre, düzenleyici kuruluşlar, Ant’a ait Huabei ve Jiebei kredibirimlerini bağımsız bir uygulamaya dönüştürmeyi planlıyor. Otoriteler halihazırda şirkete Huabei ve Jiebei’nin arka yüzünü finansal faaliyetlerin kalan kısmından ayırma ve hissedarların dışına taşıma talimatı verdi.

Bu plana göre, Ant kredi kararlarını destekleyen kullanıcı verilerini bir kısmı kamuya ait olacak yeni bir kredi değerlendirme girişimine aktaracak. Haberde Jack Ma’nın ekibinin şimdilik bu ortaklığı yöneteceği kaydedildi.

Ant görüşmelerde bulunuyordu

Regülatörler, Ant’a, ilk halka arzının son dakikada iptal edilmesinden haftalar sonra, Aralık ayında ödeme hizmetleri sağlayıcısı olarak asıl işlerine geri dönmesi ve kredi işinde reform yapmasını söylemişti.

Ant halihazırda aralarında Huabei ve Jiebei’nin bulunduğu kredi işi için yeni bir birim oluşturmuş durumda. Şirket, WallStreet Journal’ın Nisan ayında konu hakkında bilgiye sahip kaynaklara dayandırdığı haberine göre, regülatörlerle uygulama bazlı finans hizmetlerinin bazılarını Ant Fortune olarak adlandırılan diğer uygulamalarına transfer etmesinin mümkün olup olmadığına ilişkin görüşmelerde bulunuyordu.