Advertisement
HABERLER ABONE OL

Çinli düzenleyici kuruluşlar, konu hakkında bilgiye sahip kaynakların Bloomberg’e verdiği bilgiye göre, Didi Global Inc.’nin üst düzey yetkililerinden, ABD Borsalarının kotundan çıkmaya yönelik bir plan oluşturmalarını istedi.

Daha önce benzeri görülmeyen bu talep muhtemelen Pekin’in dev teknoloji sektörüne ilişkin niyetleri konusundaki korkuları tekrar ön plana çıkaracak.

Bloomberg'e konuşan kaynaklar, Çin’in teknoloji alanındaki regülatörünün, hassas verilerin sızmasına yönelik endişelerden dolayı, Didi’nin yönetiminden New York Borsası’ndan çıkmalarını istediğini kaydettiler.

Ülkenin veri güvenliğinden sorumlu kuruluşu Çin Siber Uzay İdaresi’nin Didi’ye hükümetin onayına tabi hassas detaylar üzerinde çalışma talimatı verdiği belirtiliyor.

Özelleştirme ya da Hong Kong borsası opsiyonu

Kaynaklar, değerlendirilmekte olan tekliflerin, ABD kotundan çıktıktan sonra doğrudan özelleştirme ya da Hong Kong Borsası’nda hisse satışını içerdiğini kaydettiler.

Özelleştirmeye gidilmesi durumunda, teklifin muhtemelen en az 14 dolar olan ilk halka arz fiyatından olacağı, zira Haziran ayındaki ilk halka arzın ardından daha düşük bir fiyat vermenin davaları ya da hissedarların itirazlarını getirebileceği belirtildi.

Eğer Hong Kong Borsası’nda ikincil bir hisse arzı olursa, ilk halka arz fiyatı muhtemelen, hisse senedinin ABD’de Çarşamba kapanış fiyatı olan 8,11 dolara kıyasla iskontolu olacağı kaydedildi.