Advertisement
HABERLER ABONE OL

Çin son dönemde siber güvenliği gerekçe göstererek ülke dışındaki halka arzları kısıtlayıcı yönde adım atarken, Hong Kong ile ilgili bir muafiyet hazırlıyor.

Bloomberg'in haberine göre Çin, Hong Kong’da gerçekleşecek halka arzları bu kısıtlamalardan muaf tutmayı değerlendiriyor.

Söz konusu muafiyetin Cumartesi günü yayımlanan hükümet açıklamasının yurt dışı halka arzlar hakkında yeni değerlendirme sürecinin Hong Kong'daki halka arzları gündeme getirmesinin ardından bankacılarla yapılan toplantıda yetkililer tarafından ana hatlarıyla aktarıldığı belirtildi.

Bloomberg'e konuşan kaynaklar Çin'in siber güvenlik düzenleyici kurumunun halka arz edilecek şirketleri yerel yasal mevzuata uyup uymadıkları konusunda dikkatle inceleyeceklerini ancak sadece ABD gibi ülkelerde halka arz yapılacak şirketler için bu resmi inceleme sürecinin uygulanacağını belirtti.

Çin'in Didi soruşturması halka arz kısıtlamalarını gündeme getirmişti

Çin’in siber güvenlik düzenleyici kurumu veri güvenliği riski, ulusal güvenlik ve kamu yararını koruma sebepleriyle çevrimiçi ulaşım uygulaması Didi’ye inceleme başlattı ve uygulamanın sanal dükkanlardan kaldırılmasını istemişti.

Çin’in Uber’i olarak bilinen Didi 4,4 milyar dolar değerleme ile New York’ta geçen hafta halka arz edilmişti.

Devlet destekli Global Times gazetesi Didi’nin ülkedeki en detaylı seyahat bilgilerine sahip olduğunu ve kullanıcıların davranışlarıyla ilgili büyük veri analizi yapabilecek kapasitede olduğunu yazmıştı.