Advertisement
HABERLER ABONE OL

Çin’in ekonomik performansına dair öncü göstergeler Kasım ayında da yavaşlamaya işaret etti.

Ekonomik büyüme üçüncü çeyrekte neredeyse 30 yılın en yavaş seviyesinde gerçekleşti ve Bloomberg Economics’in finansal piyasalar ve iş dünyasının önceki verilerinden derlediği gösterge kötüleşen ticaret tablosu, satış yöneticileri duyarlılığı ve üretici fiyatlarıyla büyümedeki yavaşlamanın süreceğini gösterdi.

ABD ile ticaret gerilimi birinci faz anlaşmanın imzalanacağının  duyurulmasıyla hafiflese de Asya’daki ticaret akışının göstergesi olan Güney Kore ihracatı Kasım ayının ilk 20 gününde yüzde 10 daraldı.  Bu, Eylül ayında, 10 yılın en kötü verisinin alınmasından sonraki toparlanma olsa da, yeni yıl sezonuna yaklaşırken bölgedeki yüksek teknoloji ürüleri ticareti hala zor durumda.  

Çarşamba günü Ulusal İstatistik Bürosu tarafından açıklanan verilere göre, Çin’in sanayi şirketlerinin karlılığı, Ekim ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 9.9 azalarak rekor düşük seviyeye geriledi.

Fiyatlardaki düşüş zayıf iç talebe de işaret ediyor. Bu deflasyonal etkilerind evam etmesi durumunda şirket karlılıkları yurt içinde  zarar görmeye devam edecek ve sonuç olarak, deniş aşırı bölgelerde de fiyatlar ve karlılıkları aşağı çekecek.