Advertisement
HABERLER ABONE OL

ABD'li bir yetkililere göre, ABD enfeksiyonların yeniden yayılma riskine ilişkin artan endişeler nedeniyle Çin'den seyahat eden insanlar için yeni koronavirüs önlemlerini düşünüyor. Pekin'in 8 Ocak'tan itibaren gelen yolcuları artık karantinaya tabi tutmayacağını açıklamasının ardından Japonya, varışta negatif bir Kovid-19 testi yapılmasını gerektiren adımları duyurmak için dün hızla harekete geçti.

Çin, Sıfır-Kovid kurallarından hoşnutsuzluk karşısında katı pandemik önlemlerini hızla kaldırıyor ve ülke genelinde salgında artış gözlemleniyor. Güvenilir resmi rakamlar olmadan enfeksiyonların gerçek ölçeğine ilişkin belirsizlik, virüsün hızlı yayılmasının yeni varyantların ortaya çıkmasına neden olabileceği endişesini artırıyor.

ABD'li yetkililer, hükümetin virüsün yayılması hakkında bildirdiği verilerin şeffaflığı hakkında sorular sorduğunu söyledi. Bu haftanın başlarında, Japonya Başbakanı Fumio Kishida ülkeden gelen bilgilerde "büyük farklılıklar" olduğunu söyleyerek endişeleri arttırdı.