Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Konuya yakın kaynaklar düzenleyici kurumların Ant Grup halka arzını yeniden değerlendirmeye başladığını belirtti.

Kaynaklar, Çin Menkul Kıymetler Düzenleme Komisyonu'nun fintech devinin hisse satış planlarını değerlendirmek amacıyla bir ekip oluşturulduğunu açıkladı. Yetkililer ayrıca Ant'ın halka arz sürecini de netleştirecek olan ve uzun süredir beklediği lisans konusunda da nihai aşamada olunduğunu belirtti.

Ant Group'un 35 milyar dolar ile Borsa tarihine geçmesi beklenen halka arzı Kasım 2020'de askıya alınmış, bu gelişme finans dünyasında şok dalgaları yaratmıştı. Çin'de hızla büyüyen teknoloji şirketlerinin piyasa değeri 1 trilyon dolar erimişti. İptal kararını veren kurumları eleştiren Ant Grup'un sahibi milyarder Jack Ma o dönemden bu yana kamuoyunun önüne çıkmadı.

Lisans ve halka arzın zamanlaması Çinli yetkililerin onayına bağlı olsa da yaşanan bu ilerleme, Çinli yetkililerin özel sektöre yönelik baskıyı hafifletttiğine dair iyimserliğe neden olabilir. Çin'de teknoloji şirketleri son haftalarda Didi Global başta olmak üzere bazı teknoloji şirketleriyle ilgili soruşturmayı sonuçlandıracağı haberinden destek bulmuştu.