Advertisement
HABERLER ABONE OL

 

Çin Merkez Bankası, Devlet Başkanı Şi Cingping’in blockchain teknolojisini teşvik çağrısının ardından ticaret finansında blockchain kullanma çalışmalarına hız verdi. Reuters’in haberine göre, yapılan açıklamada Çin Merkez Bankası’nın bir şubesi blockchain teknolojisinin ticaret finansmanındaki asimetrileri çözebileceğini ve esnaf için özgünlük sağlayabileceği belirtildi. Düzenleyiciler, blockchain teknolojisinin özellikle ihracat/ithalat pazarlarındaki alım satım kurumları için maliyet eşiklerini düşürdüğünü belirtiyor.

Ortak açıklama, Başkan Şi Cinping’in blockchain teknolojisi için “fırsattan yararlanma” konusundaki çağrısından sonra geldi. Ülke, blockchain'in Çin ekonomisi için uygulanabilirliğinin yaygın bir şekilde test edilmesinin yanı sıra baştan aşağı bir uygulama yaklaşımı arayışına da girdi.

Merkez Bankası şu anda kendi dijital parasını geliştiriyor. Haliyle bunun en azından kısmen blockchain teknolojisi ile yapılması bekleniyor. Merkez bankası destekli dijital paranın 2020 yılında piyasaya sürülmesi bekleniyor.